internet haber sitesi
Reklamı Geç

CHP'li Mustafa Akaydın, sit alanı statülerindeki değişikliği meclis gündemine taşıdı

Akaydın, Antalya’nın üç ilçesindeki SİT statülerinin, yapılaşmaya açılmasına ve maden aranmasına izin verecek şekilde değiştirilmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Mustafa Akaydın, sit alanı statülerindeki değişikliği meclis gündemine taşıdı
CHP'li Mustafa Akaydın, sit alanı statülerindeki değişikliği meclis gündemine taşıdı admin

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın konuya ilişkin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki  tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle: 

                                                                                        ***

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri uyarınca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim. 

Prof. Dr. Mustafa AKAYDIN
Antalya Milletvekili

Antalya ilimizin üç önemli turizm ilçesindeki koruma alanlarının SİT statülerinin değiştirildiğine ilişkin karar, 09.01.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Alanya, Kaş ve Demre ilçelerimizin bazı bölgelerinde SİT statülerinin değiştirilerek imara açılmasının ve yapılan bu değişikliklerle bu alanların bir kısmında çeşitli yapılaşmaların ve maden arama sahası olarak da kullanılabilmesinin önünün açılacağı ifade edilmektedir.
Bazı özel şirketlerin bilimsellikten uzak raporlarıyla alınan bu karar, Antalya ilimizin en güzel turistik bölgelerinin doğa tahribatına yol açacaktır.
Bu nedenle;
1- Bu alanların imara açılacağı ve dolayısıyla yapılaşmaya ve maden aranmasına olanak verecek değişikliklere gidildiği bilgileri doğru mudur?
2- Alanya, Kaş ve Demre gibi turizmimizin göz bebeği ilçelerimizdeki sit alanlarında böyle bir değişiklik yapılmasını nasıl açıklıyorsunuz?
3- Ülkemizin başka bölgelerinde de benzer değişiklikler yapılmış mıdır? Yapıldı ise hangi bölgelerde sit alanlarının statüleri değiştirilmiştir?
4- Sizce, gelişmiş ülkeler tarihini, doğasını ve kültürel değerlerini korumak için çok ciddi önlemler alırken, bizim bu alanların bozulmasına yol açabilecek kararlar almamızın altında yatan nedenler rant odaklı değişiklikler değil midir? 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı